Zrno amarantu obsahuje bílkoviny, vlákninu, je dobrým zdrojem minerálů (zejména železa, vápníku a hořčíku), vitaminů a zdravých rostlinných tuků. Amarant je možné přidávat do obilninových jídel a zlepšovat tak jeho výživovou hodnotu. Je přirozeně bezlepkový.
Amarant můžeme použít např. pro přípravu rizot nebo plněných paprik. V tom případě je vhodné kombinovat jej vždy s rýží či jinou obilovinou, a to přibližně v poměru 1 díl amarantu na 4 díly jiné obiloviny.
Složení: Amaranth
Návod k přípravě: Propláchnutý amarant vařte v dvojnásobném množství vody cca 30 minut a nechte pod pokličkou dojít.
Výživové údaje na 100 g výrobku: 1553 kJ/371 kcal; tuky: 7 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1,5 g; sacharidy: 65,3 g; z toho cukry: 1,7 g; bílkoviny: 13,6 g; sůl: 0,01 g.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.