RECEPTY
Vločkové müsli

Vločkové müsli

 

¼ kg másla (Hery)

½ kg ovesných vloček

3 jablka

10 dkg rozinek

10 dkg pokrájených ořechů

10 dkg kokosu

10 dkg slunečnicových semínek ( i více)

10 dkg dýňových semínek

10 dkg sezamových semínek

kandované ovoce ( já nedávám)

3 jablka – nastrouhat

2-3 vejce

20-30 dkg cukru

vanilkový cukr

6 dkg hladké mouky

 

Vločky opražíme na másle, do vychladlé směsi přidáme suché ingredience.

Samostatně ušleháme vejce s cukrem a zamícháme do vloček.

Promícháme a na vymaštěný plech, pečící papír nebo do formy na mufiny děláme hromádky

nebo placky a pečeme asi na 100 – 120°. Po upečení se mohou spodky máčet v čokoládě.

 

 

Quinoa karbanátky s mandlovým krémem a uzenou paprikou

Toto lehké zásadité jídlo je skvělým prostředkem k podpoře imunitního systému, srdce, zažívání a zároveň přísady v něm obsažené zmírňují PMS a akné. Funguje jako prevence rakoviny tlustého střeva, snižuje krevní tlak, je skvělé pro diabetiky, při redukční dietě, bezlepkové dietě a pro detoxikaci těla. Svou skladbou tělo přirozeně odkyseluje a díky tomu se pak tělo může lépe vyrovnávat se záněty, infekcemi a jinými nemocemi.

Ingredience na karbanátky:

1 šálek suché quinoi, vařené ve 2 šálcích vody

1 velká sladká brambora, oloupaná, nakrájená na kostičky, dušená na páře, rozmačkaná

1 šálek jemně nakrájené červené cibule (opravdu na drobno)

½ šálku jemně nakrájené papriky

4 stroužky česneku, drceného

2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce na potření karbanátků

1/3 šálku nasekaných čerstvých lístků koriandru

Šálek adzuki fazolí

½ šálku konopných semínek

1 lžička sušeného oregana

1 lžička mletého římského kmínu

šťáva z jedné limetky

1 lžička mořské soli

Postup:

Ve velké míse smícháme rozmačkanou bramboru s vařenou quinoou. Orestujeme cibuli, česnek a papriku na olivovém oleji 2-3 minuty, dokud směs nezesklovatí. Necháme vychladnout a poté přidáme do mísy. Přidáme také zbývající přísady a důkladně promícháme – můžeme rukama. Nyní tvarujeme karbanátky. Rozehřejeme olivový olej na pánvi na střední stupeň a karbanátky na něm lehce opečeme z obou stran. Tyto karbanátky jsou křehké, takže je potřeba s nimi manipulovat co nejopatrněji.

 

Řezy ze špagetové dýně

https://www.toprecepty.cz/recept/16678-rezy-ze-spagetove-dyne/