Vločkové müsli
Vločkové müsli
¼ kg másla (Hery)
½ kg ovesných vloček
3 jablka
10 dkg rozinek
10 dkg pokrájených ořechů
10 dkg kokosu
10 dkg slunečnicových semínek ( i více)
10 dkg dýňových semínek
10 dkg sezamových semínek
kandované ovoce ( já nedávám)
3 jablka – nastrouhat
2-3 vejce
20-30 dkg cukru
vanilkový cukr
6 dkg hladké mouky
Vločky opražíme na másle, do vychladlé směsi přidáme suché ingredience.
Samostatně ušleháme vejce s cukrem a zamícháme do vloček.
Promícháme a na vymaštěný plech, pečící papír nebo do formy na mufiny děláme hromádky
nebo placky a pečeme asi na 100 – 120°. Po upečení se mohou spodky máčet v čokoládě.
Quinoa karbanátky s mandlovým krémem a uzenou paprikou
Toto lehké zásadité jídlo je skvělým prostředkem k podpoře imunitního systému, srdce, zažívání a zároveň přísady v něm obsažené zmírňují PMS a akné. Funguje jako prevence rakoviny tlustého střeva, snižuje krevní tlak, je skvělé pro diabetiky, při redukční dietě, bezlepkové dietě a pro detoxikaci těla. Svou skladbou tělo přirozeně odkyseluje a díky tomu se pak tělo může lépe vyrovnávat se záněty, infekcemi a jinými nemocemi.
Ingredience na karbanátky:
1 šálek suché quinoi, vařené ve 2 šálcích vody
1 velká sladká brambora, oloupaná, nakrájená na kostičky, dušená na páře, rozmačkaná
1 šálek jemně nakrájené červené cibule (opravdu na drobno)
½ šálku jemně nakrájené papriky
4 stroužky česneku, drceného
2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce na potření karbanátků
1/3 šálku nasekaných čerstvých lístků koriandru
Šálek adzuki fazolí
½ šálku konopných semínek
1 lžička sušeného oregana
1 lžička mletého římského kmínu
šťáva z jedné limetky
1 lžička mořské soli
Postup:
Ve velké míse smícháme rozmačkanou bramboru s vařenou quinoou. Orestujeme cibuli, česnek a papriku na olivovém oleji 2-3 minuty, dokud směs nezesklovatí. Necháme vychladnout a poté přidáme do mísy. Přidáme také zbývající přísady a důkladně promícháme – můžeme rukama. Nyní tvarujeme karbanátky. Rozehřejeme olivový olej na pánvi na střední stupeň a karbanátky na něm lehce opečeme z obou stran. Tyto karbanátky jsou křehké, takže je potřeba s nimi manipulovat co nejopatrněji.
Řezy ze špagetové dýně
https://www.toprecepty.cz/recept/16678-rezy-ze-spagetove-dyne/