Úvod » Potraviny » Bulgur celozrnný 500 g


        

Bulgur celozrnný 500 g

skladem

 

Číslo produktu: 140092
Výrobce: Zdraví z přírody
EAN kód: 8594046763088
naše cena bez DPH: 25 Kč
naše cena s DPH (15 %):
29 Kč

do košíku:
  ks  

Bulgur, který u nás není moc rozšířený je nedílnou součástí zdravé kuchyně v oblastech Turecka, Středního Východu, severní Afriky a Indie, kde se používá k přípravě tradičních jídel. V naší kuchyni se stal mnohem populárnější kuskus, který je ale méně chutnější a má menší výživnou hodnotu. Bulgur je dokonce výživnější než rýže.

Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice, kdy se její zrna namáčí, uvaří a po vysušení podrtí na menší kousky. Namáčení a vařením dochází ke vzniku enzymů a částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry. Díky tomu je také příprava bulguru velice snadná – nemusí se vařit, stačí jej zalít horkou vodou, zabalit do utěrky a nechat dojít. Obsahuje vitmín A, fosfor, železo, hořčík a minimální množství tuku. Díky vláknině podporuje činnost střev a je velmi dobře stravitelný.  Je jasným kandidátem pro ozdravení našeho jídelníčku.

V české kuchyni se dá bulgur použít do nádivek, sekané, karbanátků, rizot, ale také jako příloha nebo zavářka do polévky.

 

Jednoduchá a rychlá příprava patří k dalším výhodám bulguru, který při přípravě vstřebá až 3 násobek vody a je možné ho upravovat následujícími třemi způsoby:

  • vařením na mírném ohni po dobu cca 12 – 15 minut. Je možné také bulgur odstavit po pěti minutách a nechat dojít pod pokličkou

 

  • zalitím horkou vodou, přikrytím pokličkou a pro udržení tepla zabalením do utěrky. V tom případě je bulgur hotový za 25 – 30 minut

Složení: 100% celozrnná pšenice

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.

Výživové údaje ve 100g výrobku
Energetická hodnota338 kcal
Energetická hodnota1429 kj
Tuky1.8 g
z toho: - nasycené mastné kyseliny0.1 g
Sacharidy55 g
z toho: - cukry0 g
Vláknina12 g
Bílkoviny20 g
Sůl0 g
 
Země původu Turecko
Výrobce Zdraví z přírody s.r.o.