Čekankový sirup je novinkou na trhu sladidel. Jedná se o sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a velmi nízkým glykemickým indexem. Neobsahuje lepek, laktózu, konzervanty, aromata ani přidané cukry.
Čekankový sirup lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů.
Sirup může být použit i do teplé kuchyně pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek. A je tady ještě jedna zcela unikátní vlastnost - sirup je schopen částečně nahradit i pokrmový tuk! Takže sirup nepřináší jen snížení kalorické hodnoty pečiva dané nahrazením cukru, ale navíc přináší i snížení energetické hodnoty potravin nahrazením pokrmového tuku, a to až ze sta procent!
Obsahuje až o 95% méně cukru a 45% méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup,…), proto je velmi vhodný pro použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím čekankového sirupu originál vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu a při pravidelném užívání takto připravených pokrmů dochází k přirozenému úbytku tukových zásob, což může vést ke snížení tělesné hmotnosti až o 10% za 9 týdnů.
Dávkování je při slazení stejné jako u medu, při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku
Bez lepku, bez laktózy, bez konzervačních látek, bez soli, s vysokým obsahem vlákniny, se sníženou energetickou hodnotou.
Stolní sladidlo na bázi extraktu z čekanky a sukralózy.
Složení:
extrakt z kořene čekanky (min. 98%), zvlhčující látka glycerol, karamel, sukralóza (0,01%).
Doporučené dávkování: 10-20g denně. Při nadměrném užití se mohou vyskytnout mírně nadýmavé účinky.
Uchovávejte v temnu a chladu.