Úvod » Potraviny » Ochucovadla a sladidla » Karob 250 g
Karob (svatojánský chléb) je vynikající, chutnou a zdravou alternativou kakaa. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem.
Díky jemné konzistenci nevyžaduje ani přidávání velkého množství tuku (při výrobě čokolády běžné). Pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Karob obsahuje 8% bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46%), vitamíny skupiny B, minerály - vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď. Porovnáme-li jej s kakaem, má třikrát vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a sedmnáctkrát méně tuku! Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu.
Návod k přípravě: V receptech používejte místo kakaa a čokolády.
Složení: rozemleté boby svatojánského chleba 99,6%.
Vhodná náhrada kakaa.
Skladujte v suchu při max. relativní vlhkosti do 70%.