Konopná semínka jsou velmi zdravá pro lidský organismus především díky vyváženému poměru omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin. Dále obsahuje vitamíny E, B1, B2, minerály železo, fosfor, draslík, hořčík a vlákninu či lecitin.
Konopná semínka byla v Česku tradiční potravinou - jedl se konopný semenec - kaše ze semínek. Až v době komunismu bylo konopí nahrazeno lnem a konopí upadlo v zapomnění.
Konopná semínka jsou zdravá a navíc mají jemnou oříškovou chuť.
Semínka jsou loupána ve speciálních loupačkách. Loupané konopné semínko je zbavené šlupičky (jemné skořápky). Přijde tím sice o vlákninu a některé minerály, ale zase je lépe stravitelné a neleze do zubů. Je vhodné do studené i teplé kuchyně - na posypání chleba, do salátů či jogurtu. Nebo se dá přidat do omáček či jím posypat knedlík.
Země původu: Čína