Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji a obilí, známá pro svou charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. Obsahuje řadu minerálů, vitaminů .
Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni Mugi Miso Muso (ječmenné miso) má jemnou chuť a aroma. Je vyráběno rodinnou firmou s více než šedesátiletou tradicí, která zachovává tradiční výrobní postupy. Vhodné pro vegany a vegetariány.
Složení: sójové boby, ječmen, mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Návod k přípravě: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Lze smíchat půl napůl i s jiným druhem miso past.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 690 kJ/165 kcal; tuky: 5,8 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8 g; sacharidy: 12,2 g; cukry: 7,6 g; vláknina: 8,1 g; bílkoviny: 12 g; sůl: 9,8 g
Alergeny: Sója, ječmen.
Skladování: Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.
Legislativní zařazení: Sójový výrobek - miso