Nori je nejrozšířenější mořská řasa především díky své výborné chuti. Řasy můžete jíst samotné, připravit z nich sushi nebo s nimi obohatit polévku či salát. Lze s nimi zkrátit i dobu vaření luštěnin. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Balení obsahuje 10 plátků sušených nori řas, které se u vás v kuchyni určitě neztratí. Mají velice univerzální využití. Můžete je použít klasicky k ubalení sushi rolek, ale výborné jsou i v různých pomazánkách, kterým dodají rybí chuť. Vyzkoušejte s nimi kuchyňský trik šéfkuchařů - přidejte kousek nori řasy při vaření k luštěninám. Snižují jejich nadýmavost a také zkracují dobu vaření. Navíc zvýší jejich výživovou hodnotu. Nori řasy můžete využít na celou řadu způsobů.
Využití:
Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí.
Největšími producenty této řasy jsou Japonsko, Korea a Čína. Rostlina vyžaduje neznečištěné prostředí, takže ji lze pěstovat jen v čistých pobřežních vodách. Pěstování je komplikované, je totiž potřeba čistá voda, správná teplota vody, kvalitní setba i správné načasování setby a sklizně. Řasy jsou sbírány tradičním způsobem, v některých oblastech dokonce stále ještě ručně. Následně se suší na slunci na listech papíru nebo se řasy rozdrtí a suší se na sítech.