Jemné ovesné vločky s klíčky. Rychlá příprava, široké využití do jogurtů, na müsli, do polévek aj. Ovesné vločky s klíčky představují ideální kombinaci pro získání všech důležitých látek a živin, které oves nabízí. Právě v klíčku jsou ukryty i další aktivní látky.
Klíčky jsou zdrojem proteinů, vitaminů (B1, B2, B6, niacin a kyselinu listovou, vitamin E), minerálů (mj. hořčík) a stopových prvků. Oves je velmi bohatý na fosfor, železo (více než maso) a vitamin B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. Oves tak dokáže tělu poskytnout zásobu energie na několik hodin. V ovsu se nachází v malém množství i fruktóza. Její předností je, že k vniknutí do buněk nepotřebuje inzulín – proto se oves doporučuje diabetikům.
Země původu: Velká Británie