Jemně ochucená směs hrachu a bezlepkových obilovin, která zdravěji nahradí klasický trojobal, je vhodná na zahuštění.
Hrách je velmi sytý a vydatný, v kombinaci se zeleninou a obilovinami poskytuje bílkoviny vysoké kvality, čímž je cenný zejména pro ty, kteří nejedí maso a masné výrobky. U nás jsou k dostání dvě odrůdy, zelená a žlutá. Není mezi nimi chuťově velký rozdíl a obě se stejně dlouho vaří. Hrách poskytuje tělu značné množství vitaminů skupiny B.
Složení: Hrách, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl s obsahem 40 % draslíku, směs koření.
Návod k přípravě: Při použití hrašky není nutné připravovat jíšku. Hrašku stačí smíchat s vodou a 20 minut povařit. 1 lžíce směsi Hraška (30 g) zahustí 1,5 l polévky. 50 g směsi Hraška zahustí 600 ml omáčky.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1379 kJ/326 kcal; tuky: 3,8 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1,1 g; sacharidy: 53,9 g; z toho cukry: 1,8 g; vláknina: 9,4 g; bílkoviny: 16,6 g; sůl: 2,5 g.
Skladování: Skladujte na suchém místě.
Legislativní zařazení: Dehydratovaný výrobek – směs pro přípravu hotového pokrmu