Díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuků jsou ideální pro ty, kteří dbají o štíhlou linii a zajímají se o zdravý životní styl. Svojí vláknitou strukturou připomínají maso; používají se jako jeho zdravější a lacinější alternativa. Jejich kuchyňská příprava je jednoduchá, jsou trvanlivé a vždy po ruce.
Složení: Odtučněná sójová mouka (geneticky nemodifikováno).
Návod k přípravě: 100 g sójového granulátu zalijte 0,5 l horkým nálevem (osolená a okořeněná voda např. kořením Würzl). Po 20-ti minutách sójové maso slijte a přebytečnou vodu vymačkejte. Dochuťte dle potřeby.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 334 kJ/80 kcal; tuky: 0,8 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 10,5 g; cukry: 1,6 g; vláknina: 7 mg; bílkoviny: 16,3 g; sůl: 7,75 g.
Alergeny: Sója.
Skladování: Skladujte teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Sójový výrobek – extrudovaný výrobek