Dietetická hodnota je ve vysokém obsahu ovocného cukru, vysokém množství vlákniny a celulózy. Používají se při nechutentsvích, nemocech žaludku a střev, při zácpě. Jsou vhodné při nemocech jater, menších poškozeních jaterních buněk. Vhodné jsou při chudokrevnosti. Datle se také tradičně používají při silném suchém kašli a při zánětu průdušek. V těchto případech jsou nejúčinnější, uvaří-li se v mléku (pokud možno v rostlinném).
Datle můžeme konzumovat přímo nebo použít na oslazení kaší. V tomto případě je výborné datle pomixovat s troškou vody, protože potom bude sladká chuť v kaši rovnoměrně rozložená. Ze všech druhů sušeného ovoce lze také jednoduše připravit marmeládu: Ovoce necháme přes noc namočené ve vodě, ráno je scedíme, ale vodu si necháme. Ovoce dáme do mixéru, rozmixujeme a vodu, ve které jsme je namáčeli, použijeme na rozředění marmelády do příslušené konzistence. Nemusíme nic dalšího přidávat, jenom mažeme na chleba.
Výživové údaje ve 100g výrobku