na puding, kaši, zavářku
Složení:
100% škrob z hlíz keře manioku.
Může obsahovat stopy oxidu siřičitého.
Příprava pudingu:
1 díl perel řádně propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme do 3 dílů vody, po nabobtnání se přidají tři díly mléka a osladíme. Směs vaříme za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí jako puding. Dávkujeme do misek a zdobíme ovocem.
Výživové údaje ve 100g výrobku
Energetická hodnota360 kcal
Energetická hodnota1530 kj
Tuky0 g
z toho: - nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy90 g
z toho: - cukry0 g
Vláknina0 g
Bílkoviny0 g
Sůl0.06 g
Země původu Thajsko
Výrobce Zdraví z přírody s.r.o.
Využití Tapioca perel:
- Namočené (minimálně 10 minut) a rozmixované kuličky přidáváme k přirozeně bezlepkové mouce pro zvláčnění těsta v přibližném poměru 1:5 k ostatní mouce, například v palačinkách nebo v jiných těstech, do kterých se přidává voda.
- Kuličky pomleté nebo rozdrcené nasucho se dají použít do piškotových těst místo obilné mouky, většinou v kombinaci s mletými ořechy nebo s jinou přirozeně bezlepkovou moukou, které dodává vláčnost.
- Namočené kuličky se vaří na puding nebo do Tapioca nápojů.