Tapioca perly
Perly jsou nejrozšířenější tvar, velikost se pohybuje v průměru od cca 1 mm do 8 mm (2-3 mm je nejčastější). Tapioca perly mají ve zdravé bezlepkové kuchyni široké využití od zvláčnění těsta, využití pojivých vlastností, zahušťování až po nezastupitelnou vlastnost - zpestření nápojů (nabobtnalé tapioca perly v nápoji).
Nutriční hodnoty ve 100 g perel
Energie 1498 kJ, proteiny 0,19 g, tuk celkem 0,02 g, cholesterol 0 mg, sacharidy 88,69 g, cukry 3,35 g, vláknina 0,9 g, Selen Se 0,8 mikrogramů, sodík Na 1 mg, draslík K 11 mg, hořčík Mg 1 mg, fosfor P 7 mg, zinek Zn 0,12 mg, vápník Ca 20 mg, železo Fe 1,58 mg, měď Cu 0,02 mg, mangan Mn 0,11 mg, vitamin B6 0,008 mg, kyselina listová – celkem 4 mg, cholin 1,2 mg, přirozený zdroj omega-3 a omega-6 mastných kyselin
Využití Tapioca perel: